Methode Beter Ademen®

In 2018-2020 volgde ik de opleiding Methode Beter Ademen® bij Marleen van den Hout. 

Hier leerde ik bewust te worden van mijn adempatroon. Deze methode heeft mij geleerd hoe ik mijn adem kan verdiepen en wat de voordelen daar van zijn. Daarnaast bracht het ook een mooie transformatie in mijn proces naar bewustwording. 

Wil je hier meer van weten neem gerust contact op. 

Wil je meer lezen over deze methode kijk dan op https://www.marleenvandenhout.nl/

 


Al jarenlang hield ik er een borstademhaling op na, ik ademde hoog en snel en had het regelmatig benauwd. Via, via kwam ik in contact met Herma Wijnhoud. Zij leerde mij in een aantal sessies beter te ademen, door de ademhaling naar de buik te verplaatsen. Aanvankelijk was dit best moeilijk, omdat het zo anders is dan de ademhaling die ik zolang gewend was.

De werkwijze van Herma sprak mij direct aan. In haar werkruimte hangt een rustgevende sfeer en zelf is ze heel ontspannen. Stap voor stap leert ze je de techniek van een diepe buikademhaling, niets overhaast en met een duidelijke uitleg wat er precies in je lichaam gebeurt. Zelf doet ze de oefeningen met je mee, wat ik als heel prettig heb ervaren, je kunt je zodoende helemaal op jezelf concentreren.

Natuurlijk moet ik nog veel oefenen om me deze ademhaling helemaal eigen te maken. (Een gewoonte van een tiental jaren is niet gemakkelijk af te leren). Maar ik voel me nu al fitter, minder moe, loop rechter op en heb meer energie. Dus een goede stimulans om door te gaan.

Herma, bedankt voor je fijne begeleiding!